Сампдория победи Ювентус в мач от последния 38-ми кръг на Серия А с 2:0. Головете за успеха на тима реализираха Дефрел и Капрари. Преди началото на двубоя Фабио Куалярела получи приза за голмайстор на първенството. 

Фабио Куалярела

източник: Gulliver/GettyImages

В 80-ата минута Кийн реализира попадение за Ювентус, но той беше отменен поради засада. В състава на Юве голямата звезда на тима Кристиано Роналдо получи почивка. Наставникът на "старата госпожа" Масимилиано Алегри приключи престоя си в тима с поражение.

В 34-ата минута на срещата Фабио Куалярела се оказа на голова позиция, но не успя да насочи добре топката и тя прелетя над вратата. Четири минути по-късно същото упражнение направи Пауло Дибала от Ювентус.

През втората част още в 48-ата минута Мойс Кийн засече центриране в наказателното поле, но ударът му не намери целта. Четири минути по-късно Дибала стреля от воле от границата на наказателното поле, но топката отново не намери целта.

В 80-ата минута Мойс Кийн вкара топката в мрежата на Самп, но попадение нямаше, тъй като нападателят на Юве беше в положение на засада.

Пет минути по-късно тимът от Генуа Грегъри Дефрел матира вратаря на Юве Пинсолио и откри резултата. Сампдория окончателно срази шампионите с втори гол в добавеното време, след като директно от пряк свободен удар Джанлука Капрари оформи крайния резултат.

В крайна сметка Сампдория остана на 9-ото място с 53 точки, а Ювентус завършва на първата позиция с 90.