Наставникът на Ювентус - Макс Алегри, нямаше как да не признае превъзходството на Наполи в снощното дерби от Серия А. Неговите „бианконери“ загубиха с 1:5 на “Диего Армандо Марадона” и вече изостават на 10 точки от партенопеите, които затвърдиха ролята си на фаворит за титлата.

“Нашият съперник изигра отличен мач. Ние нямахме необходимата енергия, за да се противопоставим. В най-добрия ни период от двубоя изостанахме с 0:2. Това е футболът. Такива мачове се случват веднъж в годината. Трябва възможно най-бързо да се възстановим, защото остават още много срещи. Изглеждаше сякаш можем да получим гол във всеки един момент. Загубата ни е заслужена. Когато в подобни дербита правиш грешки, е трудно да те да останат ненаказани”, призна Алегри.

64 снимки

“Преди това бяхме в серия от 8 поредни победи, така че просто трябва да се върнем на верния път. Загубихме от лидера в класирането, който заслужено е на мястото, което заема. Ще се опитаме да извлечем определени позитиви. Трябва да приемем поражението и да продължим напред”, каза още наставникът на торинци.