Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри даде да се разбере, че за него случаят с нападателя Пауло Дибала е приключен, след като аржентинецът се извини за деянието си.

Равенството 3:3 срещу Парма, в което „бианконерите” изтърваха преднина от 2 гола, отново изведе на преден план позабравената тема за не съвсем идеалните взаимоотношения между играч и треньор. Откакто Алегри и Дибала са заедно в Ювентус помежду им неведнъж вече припламнаха искри, а във въпросния мач аржентинецът се обиди, че няма да влезе в игра. След като отборът му извърши трите си смени, Дибала демонстративно напусна пейката и пое право към съблекалнята, без да дочака финалния съдийски сигнал.

Предвид ширещия се интерес към нападателя от страна на Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед ситуацията бе крайно любопитна. Затова Алегри логично опита да тушира напрежението. „Дибала се извини, което можеше да се очаква от интелигентно момче като него”, заяви Алегри.

„Клубът му даде множество отговорности с връчването на фланелката с №10. Пауло вникна в ситуацията, така че случаят е приключен”, отсече наставникът, който оставя впечатленията, че ограничава игровите минути на 25-годишния аржентинец за сметка на зведната покупка Кристиано Роналдо.

„Дибала винаги е стартирал или завършвал атаки за нас. Просто през настоящия сезон той пропуска шансовете си или предизвиква спасяване, докато през миналата година топката влиташе в мрежата. Слушам всички тези приказки за тактиката ми и те ме забавляват. В неделя или Дибала, или Федерико Бернардески ще бъде титуляр срещу Сасуоло. Решението ми ще бъде между тези двамата”, добави Алегри.

Още по темата:

Алегри порица Дибала за напускане на скамейката

Икона на Юве брани Дибала от шефското си кресло

​Дибала обиден на Алегри, иска да напусне