Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разкри, че е останал доволен от равенството 1:1 с Интер в Дерби д'Италия. Торинци взеха точка от „Джузепе Меаца“ с късна дузпа, реализирана от Пауло Дибала.

Алегри смята, че точката е много важна за тима.

„Първото полувреме бе добро, а второто още по-добро. Създадохме доста положения, които трябваше да отиграем по-добре. След това натиснахме с повече увереност срещу много силния отбор на Интер. Нека не забравяме колко са силни те технически и физически, така че ни трябваше подобно представяне. В началото бяхме леко хаотични при пресата, но това е още една стъпка в нашето израстване. Спечелихме важна точка, която ни оставя на три зад Интер и ни позволява да продължим серията си от добри резултати. Освен това ще имаме шанс да стопим изоставането от лидерите преди паузата за националните отбори“, заяви Алегри.

Той коментира и решението си да остави Федерико Киеза и Матайс Де Лихт на пейката за сметка на Деян Кулушевски и Джорджо Киелини.

„Знаех, че ще бъде доста физически сблъсък в началото, затова заложих на Кулушевски, който повече да притеснява Брозович. Когато темпото поспадна, пуснах Дибала и Киеза, а с това се повиши и увереността ни. Това е добра точка, но сега трябва задължително да победим Сасуоло в сряда“, обясни италианецът.

Интер отбеляза в момент, в който Юве бе с човек по-малко на терена, тъй като Федерико Бернардески получаваше медицинска помощ.

„Това бе просто съвпадение. Дори и с 10 човека, можехме да не допуснем този гол. Стана доста случайно. Това бе бойко реми, с много физически сблъсъци, но трябва по-добре да завършваме атаките си. Когато топката стигне до наказателното поле, трябва да завършваме създаденото положение. Изпуснахме 8-9 точки в началото на сезона, така че трябваше да се върнем към основите. А основите са солидна организация в защита. Трябваше да започнем от там и след това да надграждаме и да мислим за атаката. С повече увереност, ще започнем и да атакуваме по-смело. Запазихме 4 „сухи“ мрежи, а това показва прогрес. И днес не дадохме много възможности на Интер. Проблемът е, че всички трябва да бъдат агресивни - от нападателите до защитниците. В противен случай отборът страда“, допълни още Алегри.