Масимилиано Алегри е уверен, че ще продължи да води Ювентус и през следващия сезон.

„Вече казах на президента Аниели, че съм готов да продължа работата си с отбора“, коментира Алегри.

 Алегри сподели пред медиите, че през следващата седмица ще има разговор със собственика на клуба Андреа Аниели, от който ще стане ясно дали ще продължи работата си на „Алианц Стейдиъм".

През последните няколко дни медиите в Италия се надпреварваха да съобщават за напускането на наставника след края на сезона, но самият той е спокоен за поста си и дори има план как „старата госпожа" да продължи възходящото си развитие.

„През следващата седмица ще се срещнем с президента и ще поговорим за всичко", каза Алегри.

„Имам в главата си идеите как да продължим от 6 месеца и ще ги споделя с него, за да разберем могат ли да проработят. Няма да ви кажа какви са, но винаги планувам предварително", допълни специалистът.

 „Няма смисъл сега да говорим за това, което ще си кажем с президента. Имам добри отношения с него и има голямо уважение и от двете страни, както и много честност“, добави Алегри.

Въпреки спечелването на шампионската титла в Италия, Алегри е поставен под напрежение заради провала в Шампионска лига и отпадането от Аякс на четвъртфиналната фаза на надпреварата.

Подкрепата към Алегри на някои от водещите футболисти в отбора може да бъде от ключово значение, за да може треньорът да продължи да води отбора и през следващия сезон.