Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри разкритикува своя тим след първите изгубени точки през настоящия сезон. Равенството 1:1 срещу Дженоа у дома накара наставника да заяви, че е видял „най-големия пример за отнасяне по време на мач за всичките си години в Ювентус”.

„Бианконерите” диктуваха събитията в дълги периоди от срещата, в която поведоха чрез исторически гол на Кристиано Роналдо в 18-ата минута. Дженоа обаче имаше нужда от само един корнер, при който Кристиан Куаме асистира към Даниел Беса.

Така резултатът прекъсна перфектната „черно-бяла” серия от 10 победи в откриващите 10 мача. „Много е просто, ние просто се изключихме от мача. Дженоа се справи добре, за да се задържи в него и вместо да поведем с 2:0, допуснахме попадение”, коментира Алегри.

„Такива неща не бива да се случват, защото скудетото се печели или губи в срещи като тази. През второто полувреме мислите ни се насочиха към предстоящия мач срещу Манчестър Юнайтед и заспахме.”

„След изравнителния гол пък от спане преминахме към френетично отчаяние. И двете поведения са еднакво неприемливи. Трябваше фокусът ни да остане върху това да си свършим работата.”

„Едни десетина минути преди получаването на гола, вече бяхме започнали да се отплесваме. Личеше си, че е така, можех да го видя от тъчлинията. Мисля, че ще бъде добре за нас. Това събуждане ще ни напомня, че не бива да считаме нищо за даденост.”

„Топката подскачаше из наказателното ни поле в течение на 3-4 секунди, така че имахме цялото време на света да покрием играчите им. Доста преди това обаче се бяхме отплеснали. Всеки мач се печели в хода на пълните 90 минути. Няма нищо гарантирано или спечелено, когато стъпим на терена”, коментира Алегри.