Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри отдаде дължимото на аржентински нападател Пауло Дибала, който напуска клуба като свободен агент след края на сезона.

Дибала изигра последния си мач пред тифозите на Юве при равенството с Лацио 2:2 снощи, а при смяната си в края не сдържа емоциите си и се разплака.

"Пауло беше важен играч през седемте си години в Ювентус. Той беше дете, когато дойде тук и имам чувството, че съм му помогнал да израсне и да се превърне в играча, който е сега. Дибала със сигурност заслужаваше мястото си и феновете с право му отдадоха заслуженото уважение. Той даде много на клуба с постоянна страст и постоянно ниво на игра.

Защо Киелини се усмихваше, а Дибала плачеше, въпреки че и двамата си тръгват? Това са просто емоции. Може би Джорджо ще заплаче, когато се прибере тази вечер, Пауло не можа да се сдържи. И аз изпитах буря от емоции като ги видях", каза Алегри.

Дибала играе за Ювентус от 2015 година. През този сезон 28-годишният аржентински футболист взе участие в 28 мача от италианското първенство, в които отбеляза 10 гола и даде 5 асистенции. Той има и три гола в пет мача от Шампионската лига.