Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри очерта интересен паралел между настоящата звезда на отбора Кристиано Роналдо и своя бивш подопечен в Милан Златан Ибрахимович. Италианският специалист заяви, че двамата си приличат изключително много по начина на мислене.

„По отношение на психиката, Кристиано е по-силен от когото и да било. Всеки ден той си поставя лични цели, които да постига. В състояние е да ги намира в себе си”, заяви Алегри по време на рекламно събитие на новата си книга „Много е просто”.

„Играч, който е спечелил всичко, което е постигнал той, на 34 години трудно би намерил причини да се чувства незаситен. В това отношение Роналдо е смъртоносен. Той разполага с целеустременост, която е невероятна.”

„Всички ние трябва да вземем пример от Роналдо. Аз самият също научих него от него, защото не на всеки се удава да работи с най-добрия футболист в света. Ето например – в събота сутрин имаме мач между различните възрастови групи по време на тренировката. Той се забавлява, но неговото забавление е само победата. Обясних му – и съм писал същите неща и за Ибрахимович в книга – че не всеки приема нещата по този начин. За някои има забавление и в паса с петичка, в оригиналния финт и така нататък. А по-късно можеш да ползваш това в реална ситуация от мача.”

„В Милан разполагах с Ибра, който всеки ден се гневеше на всеки неточен пас. Казах му, че ако всички са талантливи, колкото е той, само тогава не бихме имали проблеми. Обясних му, че той трябва да се предлага на разположение за останалите по примера на най-добрите и най-талантливите, които винаги се отнасят така със своите ученици. За останалите е трудно да достигнат подобно ниво, затова трябва и смиреност, за да не вгорчаваш живота на тези, които се намират под теб”, допълни Алегри.