Президентът на Ювентус Андреа Аниели заяви, че всички, които са против „бианконерите“ ще се опитат да смачкат Андреа Пирло след загубен мач.

Бившият италиански национал замени Маурицио Сари на поста след отпадането от Шампионската лига и президентът вярва, че клубът е длъжен да защити Пирло, защото светът ще удари Ювентус при първото препятствие, което се изпречи на пътя.

„Светът около нас няма търпение тимът да запише няколко поражения. Това, което липсваше на Пирло бе предсезонната подготовка и опитът на пейката“, заяви Аниели по време на днешната пресконференция.

„Това означава, че трябва да го подкрепим в първата му работа, която няма да бъде без препятствия. Веднага щом загубим, светът ще се опита да удари Ювентус за избора, който направихме за треньор. Щабът е много добър и е създаден по съвременните модели, където всеки има своята роля в работата“, добави още той.

Рома Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Андреа Аниели говори и по въпроса за служебната победа срещу Наполи, която бе присъдена вчера.

„Това е история между Наполи, спортният съди и Серия А. Ние сме обезпечени в тази ситуация и това не ни касае“, каза силният човек на Ювентус.