Треньорът на Ювентус Андреа Пирло пое вината за загубата от Милан с 0:3 в неделя и заяви, че „бианконерите“ са ядосани. „Старата госпожа“ рискува да загуби мястото си в Шампионската лига през следващия сезон, тъй като в момента се намира на петата позиция в Серия А.

„Не искам да подавам оставка утре. Изоставаме с точка зад местата даващи право за участие в Шампионската лига и ни остават три мача до края на сезон. Футболът учи, че всичко може да се случи, така че се нуждаем от позитивност“, заяви Пирло.

„Кристиано изигра много мачове тази година и отбеляза много попадения. Утре ще е деликатен мач и се надявам да имам всички футболисти на разположение. Нашата цел е да докажем, че заслужаваме място в Шампионската лига и можем да го направим само с победи. Бяхме разочаровани след поражението от Милан, но целта ни не се променя. Длъжни сме да вярваме в това“, добави още той.

„Искра е дума, която често се използва във футбола, но не е достатъчна за победа. Винаги съм искал горящ огън в отбора и това често се е случвало. През последните месеци формацията ни често се променяше. Но това се дължи на много причини, включително заразявания на играчи с COVID-19. Приехме всички обстоятелства. Нямам никакъв страх, мисля само за доброто на Ювентус, което е на първо място, преди играчите и треньорите. Допуснахме много попадения заради колективни грешки. Утре ни е необходим добър колектив. Трябва да почитаме тази фланелка и не можем да си позволим представяне, като това в неделя. Има много енергия в мен и отбора. Ядосани сме. Ние сме длъжни да вярваме, защото сме Ювентус и не можем да се примирим с тази позиция“, каза италианският специалист.