Плеймейкърът на Интер Борха Валеро не е съгласен с твърденията, че отборът му е пристигнал в Торино с едничката цел да не загуби от Ювентус в Дербито на Италия, което приключи при 0:0 в събота вечер. Испанецът заяви, че „нерадзурите” са преследвали победата и затова си тръгват разочаровани, макар да остават с 2 точки пред „бианконерите” в класирането.

Интер си припомни как се крадат точки в дома на Юве

Юве действително имаше много повече и по-чисти положения за гол в срещата, докато Интер претендираше най-вече за неотсъдена дузпа през второто полувреме.

„Дойдохме тук, за да победим, както излизаме във всеки мач. Затова е разочароващо, че взехме само точка”, коментира 32-годишният Валеро. „Държахме топката повече в първите 30 минути на мача, ала не успяхме да се възползваме от този факт. Постоянно се опитвахме да захранваме Мауро Икарди с пасове, тъй като той е уникален нападател, ала за жалост така и не му осигурихме достатъчно подкрепа.”

Дибала изненадващо почна Дербито на Италия от пейката

Ако в неделя Наполи победи Фиорентина в другото голямо дерби от 16-ия кръг на Серия А, то неаполитанци ще излязат първи в класирането, изпреварвайки Интер. „Нищо няма да се промени утре, без значение какво ще се случи, тъй като до края на сезона има твърде много време”, бе лаконичният коментар на Валеро, който е бивш играч на Фиорентина.