Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина сподели, че съставът на Ювентус няма да приеме титлата от Серия А, ако сезонът не бъде довършен. 

Getty Images
18 снимки

"Бианконерите" водят със само точка пред втория в класирането Лацио, но до края на първенството има цели 12 кръга. За момента шампионатът е спрян поне до края на април, като редица клубове, сред които Торино и Фиорентина, подкрепят идеята да не бъде завършвано първенството. 

Гравина обаче за момента не иска да повдига темата за анулирането на кампанията, смятайки, че това ще е сериозна несправедливост към много отбори в първенството.

"Големият ни приоритет е да завършим кампанията. Искаме да започнем към края на май и да завършим шампионата до края на юли", започна той.

"Мисля, че незавършването на сезона ще е доста сложно. Ще бъде голяма несправедливост, която ще доведе до правни проблеми насред епидемиологична криза. Това ще означава Скудетото да бъде присъдено на Ювентус, а самите те не са много съгласни с подобен сценарий", завърши Гравина.