Благотворителната организация "Да спасим децата" (Save the Children) призна, че е притеснена от обвиненията в изнасилване срещу своя "посланик" Кристиано Роналдо. Скандалът с португалската звезда се разраства все повече, като се очаква тази вечер адвокатът на американката Катрин Майорга, която твърди, че е била изнасилена от Роналдо през юни 2009-та година, да даде повече информация за случая на пресконференция.

Новината за случая бе разпространена в края на миналата седмица от немското издание Шпигел, което публикува документ, според който Роналдо е платил на Майорга 375 хиляди долара като извънсъдебно споразумение, за да подпише тя договор за конфиденциалност. 34-годишната Майорга обаче е поискала от полицията в Невада да отвори отново случая и да обяви договора за невалиден, тъй като твърди, че е била "излъгана" от представителите на Роналдо да подпише документа.

Нападателят на Ювентус нарече публикацията на Шпигел "фалшива новина" и обвини Майорга, че иска да се възползва от неговата популярност, но властите в американския щат потвърдиха, че отново ще разгледат случая. До момента нито един от големите спонсори на Роналдо - Найк, Самсунг, ЕА Спортс, Самсонайт, не е дал официален коментар за случващото се, но това стори благотворителната организация "Да спасим децата", на която португалецът е посланик от 2016-та година насам. "Притеснени сме от публикуваните новини, които видяхме в последните 24 часа и работим, за да получим повече информация", заяви говорител на организацията.

Адвокатът на Роналдо Кристиан Шерц заплаши Шпигел със съд. "Тази публикация нарушава правата на нашия клиент Кристиано Роналдо по изключително сериозен начин", заяви Шерц. От вестника отвърнаха, че на няколко пъти са изпратили въпроси на Роналдо за случая, преди да публикуват статията, но така и не са получили отговор. 

Още по темата:

Любовница на Берлускони разкри правила ли е платен секс с Роналдо

Майката на Кристиано призова за подкрепа към него

Още три жени заплашват реномето на Роналдо

Кристиано купил мълчанието на "изнасилената" Майорга