Днес в Италия, и най-вече в Торино, е обявен "Денят на Кристиано Роналдо". Петкратният носител на Златната топка пристигна за подпис с Ювентус и феновете полудяха от кеф. А медиите не спират да търсят какви ли не гледни точки около трансфера му в торинския колос. 

Изданието "Туто Юве" намери още една такава. То интервюира бивш играч на "старата госпожа", който е играл срещу португалеца в английския шампионат. Става въпрос за Валери Божинов. 

"Роналдо има психиката да бъде играч на Ювентус, а и Ювентус има неговата психика на победител. Той идва в отбор, в който усърдната работа е в сърцето на успехите и те се преследват на всяка цена."

"Нормално е феновете да са полудели по него, те са гладни за такава голяма звезда. Ще почувства обичта и топлината на италианските запалянковци, особено когато започне да играе на стадиона в Торино. И съперниците му също ще го усетят."

"За мен Кристиано е №1 в света, винаги съм го предпочитал пред Меси. Той винаги е искал д бъде най-добрият, работи постоянно за това и е най-завършеният играч. Видяхме го и на Световното. Познавам го добре, защото съм играл срещу него, когато бях в Сити. Той ни вкара и гол тогава."

"Мисля, че той ще е голмайсторът в Италия, при това с лекота. Щом Мауро Икарди може да вкара 29 гола с Интер, Роналдо може да вкара 30-40 с Юве. Особено като има играчи като Дибала и Игуаин до себе си. В Италия всички ще усетят наказанието на Роналдо."

"С неговото привличане Ювентус автоматично става и фаворит за трофея в Шампионската лига. Но все пак всичко се решава на терена, а видяхме какво стана на Световното и как някои от големите фаворити на хартия не направиха нищо", заяви Божинов по адрес на Роналдо, а после говори и за бившия си съотборник в Юве Джиджи Буфон. 

"Макар личната карта на Джиджи да казва, че той е на 40, според мен се чувства много по-млад. И щом реши, че още му се играе футбол, постъпи правилно като премина в ПСЖ. Той може спокойно да играе и до 45 години. Да, Юве загуби лидер в съблекалнята в негово лице, но си купи нов такъв като Роналдо", добави Божинов.