Братът на нападателя Пауло Дибала използва вчерашното нулево реми между Ювентус и Фиорентина, за да отправи нападка към треньора на италианския шампион Маурицио Сари. Чрез своето послание Густаво Дибала, който изпълнява ролята и на агент за Ла Хоя, една от причините за неочакваната стъпка накриво е било именно отсъствието на аржентинския голаджия

Лятото беше доста турбулентно за Дибала, който поначало беше нарочен за продажба от Ювентус. Той обаче не успя да постигне договорки нито с Тотнъм, нито с Пари Сен Жермен, които бяха основните му варианти. Така той остана в Торино, макар да бе ясно, че новият наставник Маурицио Сари трудно ще го впише в плановете си.

На „Артемио Франки” Дибала така и не се появи в игра, като всичките смени за шампиона бяха принудителни. Представянето на Юве във Флоренция беше много бледо, а Густаво Дибала използва това, за да напише в „Туитър”: „Цигулката не може да свири красива музика, ако ѝ липсва струна…”

Предвид травмите на Дъглас Коста, Данило и Миралем Пянич в следващите седмици Пауло Дибала може да се окаже с доста повече игрови минути. Контузията на Коста изглежда най-сериозна, а именно той се явява пряк конкурент за позиция в атаката.