Днес легендарният вратар на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон навършва 44 години. По този повод настоящият страж на Парма беше потърсен от „Гадзета дело спорт“ за интервю, в което той говори за предстоящия трансфер на Душан Влахович в „Старата госпожа“, изтичащия договор на Пауло Дибала с „бианконерите“, шансовете да играе на Мондиал 2022, решенията на Роберто Манчини начело на "Скуадра адзура", както и своето футболно дълголетие.

„Това е огромно и изненадващо. Влахович е най-добрият млад играч в света заедно с Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе. При него обаче има нещо различно. Той е еволюирал нападател, като е физически силен и динамичен. Какво бих направил, ако бях на мястото на Дибала? Бих останал в Ювентус дори за по-малко пари, но само ако се чувствам цене́н. Ако бях Ювентус, щях да се развълнувам от атакуващото дуо Влахович – Дибала.

"Не, вече нямам надежди да участвам на Мондиал 2022. Винаги съм използвал Световното първенство като оправдание за тези, които се чудеха дали ще продължа да играя. Истината е, че продължавам, защото правя неща, които другите не правят. Въпреки това динамиката ме кара да разбера, че е невъзможно да участвам на турнира в Катар. Всичко е наред, трябва да уважа избора на разумен човек като Роберто Манчини".

"С него сме си говорили само преди три години, но той трябва да отсее най-подходящите играчи, също така за да запази колектива. Ние имаме силни вратари. Връщането на Марио Балотели е коварно, но трябва да имаме вяра в Манчини. В решението му има логика. Не знам дали е вярно или грешно, но то има логика. Що се отнася до Жоао Педро, зависи доколко интегриран е той. Мауро Каморанези например чудесно се вписа в нашия колектив".

"Бъдещето ми в Парма? Нека видим как отборът и аз ще завършим сезона. Чувствам отговорността да представям хората в Парма, които ми предоставят своята безусловна любов. Ако Италия не се класира за Мондиала, може да играя на следващия. Не бих се изненадал, ако съм вър форма и на 48 години. Майкъл Джордан не отписа възможността да играе до 50 години и аз го разбирам. В крайна сметка ние говорим на терена“, коментира Буфон.