Джанлуиджи Буфон потвърди, че ще облече фланелка с №77 за втория си престой в Ювентус. Опитният страж потвърди, че Маурицио Сари му е направил страхотно впечатление и е развълнуван да работи заедно с Кристиано Роналдо. Представянето на Буфон като играч на Юве дойде заедно с отварянето на новия фен-магазин на Ювентус в Милано. „Взех №77, защото той представлява моята история”, сподели вратарят пред Sky Sport Italia. Иначе по-рано през деня Буфон мина прегледи в "Ю-Сентър", а час по-късно бе представен официално на "Алианц Стейдиъм".

За последно Джиджи Буфон игра с този номер през сезон 2000/01, когато бе част от отбора на Парма, след който акостира в „старата госпожа”.

„Играх с този номер в Парма и той ми носи късмет – харесвам го. Искам да благодаря на всеки за предоставената възможност, тъй като това ми дава друг опит и невероятни емоции на първа ръка. Искам да предам своя опит на отбора. Имаме страхотен капитан в лицето на Джорджио Киелини и страхотен №1 като Войчех Шчесни. Всеки в Ювентус го усещам като мой брат – така е било винаги”, продължи Буфон в Милано.

„Чудесно е, че ще играя с Кристиано Роналдо. Имах шанса да играя с шампиони като Неймар и Мбапе в ПСЖ през миналия сезон, а благодарение на Юве сега ще играя с Кристиано. Това е специално за мен. Вече се видях със Сари, който ми направи страхотно впечатление. Същото, каквото направи на всички на първата си пресконференция”, допълни още Джанлуиджи Буфон.