Легендарният вратар на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон организира пресконференция в четвъртък, на която се очаква да обяви края на футболната си кариера. Брифингът е насрочен за 12:30 часа българско време. 

Този невероятен Джиджи Буфон и още рекорди

По време на целия сезон се говореше, че след края на сезона стражът ще окачи ръкавиците, но информацията така и не се потвърждаваше. В неделя пък, след като Юве спечели седмата си поредна титла в италианския шампионат, Джорджо Киелини сподели, че Буфон ще липсва на клуба.

Иначе Буфон може и да не успее да се сбогува с националния отбор на Италия. Наскоро от УЕФА стартираха дисциплинарно производство срещу легендарния страж заради коментарите му след победата над Реал Мадрид с 3:1 на „Сантиаго Бернабеу” в Шампионската лига. Окончателното решение ще бъде обявено на 31-и май.

УЕФА мъсти на Буфон, като му съсипва "лебедовата песен"

Според медиите в Италия то по всяка вероятност ще бъде строго и ще провали плановете на Буфон за завършека на международната му кариера. На 4-и юни има заплануван приятелски мач между „скуадра адзура” и Холандия, за който се вярва, че е организиран като бенефис именно за големия вратар. На тази мисъл навежда именно факта, че мачът ще се играе на стадиона на Ювентус. 

Професионалната кариера на Буфон започва през далечната 1995 година в отбора на Парма. Там се подвизава до 2001 година, след което е трансфериран в Ювентус. С отбора на "бианконерите" е спечелил общо 9 титли на Италия и 4 Купи на страната. През 2006-та става световен шампион с Италия на Мондиала в Германия.