Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон заяви, че „огънят все още гори вътре в него“ и се чувства като в началото на кариерата си.

Наскоро стражът удължи договора си „бианконерите“ за още една година и по този начин ще се превърне в рекордьор за мачове в Серия А. Това ще се случи, ако Буфон застане под рамката в дербито срещу Торино в събота.

„Все още има огън, който гори вътре в мен. Продължавам да играя, защото се чувствам добре и съм конкурентен. Винаги искам да се усъвършенствам. В момента, в който станах №1, тази страст се превърна в работа. Това беше задължение да не се представям лошо и винаги да съм на върха“, заяви Буфон.

„За 15 години оставих назад забавлението. Сега като старец, преживявам младостта си. Това е моята тайна как може да продължавам напред. През последните 12 години от кариерата си малко се радвах на победите и много мислех за пораженията. Когато си свикнал да печелиш, изглежда нормално. В този смисъл, победите имат малко влияние върху вас, но разочарованията от загубите остават“, допълни още той.

„Трябва да се опитам да се помиря с това, в противен случай рискувам никога да не се откажа“, каза легендата.