Легендарният вратар на Италия и Ювентус Джанлуиджи Буфон е изразил желание да остане на терена поне още един сезон. Но за да се случи това има едно огромно условие, което му е поставено от президента на "старата госпожа" Андреа Аниели. 

Двамата са имали традиционната си февруарска среща, на която се са обсъждали плановете на 40-годишния ветеран за предстоящата кампания. Той е обявил, че е готов да изиграе един последен сезон, а Аниели му е обявил, че това може да се случи, само ако намали заплатата си наполовина. 

В момента ветеранът получава по 4.5 млн. евро на сезон. Той трябва да се съгласи на сума от порядъка на 2.2 млн. евро, ако иска да остане на вратата на "бианконерите" още една кампания и да подобри рекордите, към които се е устремил. 

Това условие на Аниели не се е харесало на Буфон, но той все пак е поискал време да обмисли условията. Самият той беше обявил преди около година, че настоящата му кампания ще е последната като активен футболист, но напоследък все по-често загатва за оставане на терена.