Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон отказа да отговори в прав текст на критиците си след снощното 2:2 насред Торино срещу Тотнъм в първия 1/8-финален мач между двата тима от Шампионската лига. Славният ветеран за пореден път застана зад обещаното още преди време, а именно – че ще проведе решителна среща с клуба относно бъдещето си, понеже не желае да се превръща в бреме.

Гранде Буфон отново повежда "скуадра адзура"?

Напоследък на Апенините се ширят информации, че Буфон може и да се откаже от първоначалния си план да приключи с футбола в края на сезон 2017/2018. Новоназначеният временен селекционер на Италия Луиджи Ди Биаджо проведе личен разговор с 40-годишния играч, в който се опита да го убеди да се завърне с фланелката на „скуадра адзура”.

Германска легенда: Буфон не се усеща, отдавна трябваше да е спрял

Евентуална промяна в решението на Буфон обаче крие и известни рискове за Юве, който привлече Войчех Шчесни под рамката преди началото на сезона. Полякът получи обещание, че през този сезон ще бъде резерва на Буфон, а когато бележитият италианец се оттегли, ще получи титулярното място.

Срещу Тотнъм Буфон определено можеше да се намеси по-добре при изравнителния гол на Кристиан Ериксен. Датчанинът реализира от пряк свободен удар, като шутира по земя в ъгъла, където по принцип се намираше Буфон.

„Не мога да създавам лъжливи очаквания или да говоря лъжи”, защити се неостаряващият страж. „Истината е, че има джентълменско спораземние между мен и президентът на Юве Андреа Аниели. Съгласно него преди края на кампанията двамата трябва да се срещнем.”

Буфон: Ако Ювентус все още ме иска...

„Когато това се случи, ще преценя ситуацията и ще взема окончателно решение. Няма футболист, който да иска да спре с футбола...”

„Отпадането от Световното първенство? Това бяха трудни дни, имах желанието да приключа кариерата си след Мондиал 2018. Изглеждаше, че това ще бъде перфектният начин.  Щеше да перфектната „лебедова песен”. За съжаление, знаете как се развиха нещата в баражите срещу Швеция, също така обаче трябва да взема под внимание, че съм на 40 години. Редно е да отстъпя мястото си.”

„Също така това е и чувствителна материя, защото винаги съм бил силно звено за моите отбори. Никога не бих искал да се превърна в бреме. На 40 години вече няма нужда да го казваш, но вече нещата зависят от другите”, допълни Буфон.