Бъдещето на Масимилиано Алегри на треньорския пост в Ювентус все още не изглежда никак сигурно. Генералният директор на „бианконерите“ Джузепе Марота разкри, че в следващите дни предстои среща между ръководните фактори в клуба и италианския специалист.

„Предстои ни в следващите няколко дни да се срещнем с Алегри. Всичко зависи от неговото мнение и от оценката му. От наша страна има голям оптимизъм. Той има договор за още две години с клуба. Треньорът е доказал своята стойност и аз вярвам, че тази връзка ще продължи“, сподели Марота.

Самият Алегри сподели, че желанието му е да изпълни договора си със "Старата госпожа", който е до 2020-та.

„Алегри показа своите качества и вярвам, че ще продължим да работим заедно. Спомням си добре как стотици бесни тифози посрещнаха Алегри преди четири години. През последните 20 години треньорската професия се промени. Един наставник трябва да бъде добър в работата си с отбора. Трябва да може да подготвя отбора, но и да умее да разговаря с всеки един поотделно”, добави генералният директор на Ювентус.

Алегри застана начело на Ювентус през 2014 г. след четири години в Милан. Италианецът превърна "бианконерите" в хегемон в Италия, като във всеки от четирите сезона спечели дубъл.

Под ръководството на Алегри Ювентус направи пробив в Европа. Отборът два пъти игра финал в Шампионската лига през 2015 и 2017 г., но не успя да вземе титлата в най-престижния клубен турнир.