Серия А се завръща. След триседмична пауза тимовете на Апенините подновяват сраженията по италианските футболни терени. 19 кръга изминаха от началото на сезона, а шампионът Ювентус (53 т.) продължава убедително да води - с 9 точки пред основния преследвач Наполи (44 т.).

Големият герой за "бианконерите" се казва Кристиано Роналдо. Мегазвездата не спира да бележи важни голове от началото на своя престой. Той вече оглави листата на топстрелците в шампионата (14), а преди няколко дни донесе 8-та Суперкупа на Италия за клуба с попадението си срещу Милан (1:0) в Саудитска Арабия. 

Това бе 26-ти трофей в кариерата на португалеца в 4 различни държави - Португалия, Англия, Испания и Италия.

За останалите в играта - Наполи и Интер, изглежда остава по-малкото парче от пая и те ще трябва да е задоволят с място зад хегемона и през този сезон. Въпросът е дали самият Ювентус няма да намали темпото дотолкова, че да позволи на съперниците да мечтаят.

За Лацио и Милан целта е само една - място в Шампионската лига.

Ето какво ни предлага 20-ия кръг в Серия А:

Интер – Сасуоло

Интер завърши силно 2018-а, след като наниза два поредни успеха, един от които бе срещу прекия конкурент за втората позиция Наполи (1:0). В момента момчетата на Лучано Спалети са 3-ти (39 т.) и при успех над Сасуоло ще могат да се доближат до съперника пред себе си.

По време на паузата името на Мауро Икарди продължи да бъде актуално при „нерадзурите“. Изглежда опитът неговият агент и същевременно жена – Уанда Нара, да измъкне повече пари за договора на играча ще се увенчаят с успех и Интер ще даде исканите 9 млн. евро на година на аржентинеца. Очаква се двете страни да преподпишат контракта помежду си в близките дни.

Мауро Икарди

източник: Gulliver/Getty Images

За Интер аут е само крилото Балде Кейта. Скандалният Раджа Наинголан се очаква да започне от първата минута за тима на Спалети. Весино и Брозович ще уплътняват средата на терена, а по крилата ще са Перишич и Политано. Наинголан ще застане зад изнесения нападател Мауро Икарди (9 гола от началото на сезона в шампионата).

Сасуоло, от своя страна, се намира в средата на таблицата, на само 5 пункта зад Топ 6. Успех на „Джузепе Меаца“ може да доближи „неровердите“ неимоверно близо до позиции, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

За тима с контузии са Марлон Сантос и Клод Адяпонг, а след наказание се завръща Джанмарко Ферари. Бившият играч на Левски – Мехди Бурабия, ще застане в средата на терена, заедно със Сенси и Дънкан. Напред са Берарди, Боатенг и Джурджич.

Интер - Наполи 1:0

източник: Gulliver/Getty Images

Сасуоло е един от най-неприятните съперници за Интер, след като „нерадзурите“ са регистрирали 8 загуби в последните си 9 двубоя срещу този опонент. Добрата новина за Спалети е, че тимът му е в серия от 7 поредни победи у дома в Серия А.

Срещата между Интер и Сасуоло е в събота, 19 януари, от 21:30 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.

Срещата между Рома и Торино е в събота, 19 януари, от 16:00 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.

Срещата между Удинезе и Парма е в събота, 19 януари, от 19:00 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.

Наполи – Лацио

Наполи и Лацио ще изиграят най-привлекателното дерби в 20-ия кръг. Двата тима си дават среща в неделя вечер на „Сан Паоло“ в Неапол, като амбициите им както винаги са високи.

Наполи опитва всячески да догони Ювентус, колкото и невъзможно да изглежда това на този етап. Възпитаниците на Карло Анчелоти са на 9 точки зад своя съперник.

Лацио продължава битката с Милан за 4-то място, даващо право на участие в Шампионската лига. При добро стечение на обстоятелствата през пролетта „орлите“ дори ще могат да се надпреварват и за третата позиция с Интер, тъй като разликата между двата тима на този етап е 7 точки.

Наполи - Болоня

източник: Gulliver/GettyImages

Наполи страда от липса на голям брой титуляри, а опциите не са много. За „адзурите“ няма да може да видим наказаните Алан, Кулибали и Инсиние, докато Влад Кирикеш и Марек Хамшик са с травми.

Това ще принуди Анчелоти да заложи на Гулам, Максимович, Албиол и Малкуит в защита, Верди, Желински, Руис и Кайехон - в средата на терена, и Милик и Мертенс в предни позиции.

Лацио, от своя страна, излиза с всичко най-добро. Единствено Адам Марушич ще пропусне двубоя за римляните (наказание). Дупката по всяка вероятност ще запълни Сенад Лулич. Говори се, че Душан Баста ще напусне клуба в следващите дни.

Лацио - Новара 4:1

източник: Gulliver/GettyImages

В средата ще действат Милинкович-Савич, Лейва и Пароло, а Лукаку ще играе по левия фланг. Вечната борба за мястото на втория нападател, зад Чиро Имобиле, сега ще бъде спечелена от Луис Алберто, което ще остави Хоакин Кореа на пейката.

Цифрите са в полза на Наполи, който печели 6 от последните си 7 двубоя с този съперника. В последния мач между двата тима, по-рано през сезона, „адзурите“ осъществиха обрат от 0:1 до 2:1 на „Стадио Олимпико“.

Срещата между Наполи и Лацио е в неделя, 20 януари, от 21:30 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.

Срещата между Фрозиноне и Аталанта е в неделя, 20 януари, от 13:30 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.

Срещата между Фиорентина и Сампдория е в неделя, 20 януари, от 16:00 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.

Срещата между Каляри и Емполи е в неделя, 20 януари, от 19:00 часа, като нея можете да проследите пряко поMax Sport 3.

Дженоа и Милан

Два от любопитните мачове в кръга са поставени в понеделник. Първият от тях е на „Луджи Ферарис“, където Дженоа посреща Милан.

"Грифоните" изпитват големи колебания през този сезон и той най-вече без своя основен реализатор Кжиштоф Пионтек. Сега той е наказан и няма да може да вземе участие в срещата. Полякът е вкарал 13 от 25-те гола за тима през кампанията. Очаква се в следващите дни играчът да премине именно в тима на Милан, като заместник на напускащия Гонсало Игуаин.

Мястото му трябва да бъде заето от Кристиан Коуме и Кристиан Фавили, които ще поведат нападението на тима в схема 3-5-2.

Кжищоф Пионтек

източник: Gulliver/Getty Images

Милан намира начин да се задържа в борбата за 4-ото място с Лацио, но само победи могат да позволят на тима на Дженаро Гатузо да се класира в Шампионската лига догодина.

Голямата новина от тази седмица в лагера на „росонерите“ е напускането на нападателя Игуаин и преминаването му в Челси. Аржентинецът е собственост Ювенутс, но от началото на сезона играе под наем на „Сан Сиро“. Челси на Маурисио Сари прояви голям интерес в последните месеци, като се очаква финализирането на сделката да стане факт до часове.

Гонсало Игуаин

източник: Gulliver/Getty Images

Преди няколко дни Игуаин изигра последния си мач за „росонерите“ – при загубата от Ювентус в Саудитска Арабия за Суперкупата на Италия (0:1)

Така Милан ще трябва да се оправя със Сусо, Кутроне и Кастийехо в предни позиции. Зад тях ще действат Пакета, Бакайоко и Чауханоглу. В отбрана трябва да застанат Абате, Мусакио, Сапата и Родригес.

Хакан Чалханоглу и Дженаро Гатузо

източник: Gulliver/Getty Images

Гатузо няма да да може да разчита още на Стринич, Калдара, Биля, Бонавентура (контузени), Романьоли, Калбриа и Кесие (наказани).

Срещата между Дженоа и Милан е в понеделник, 21 януари, от 16:00 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.3.

Ювентус – Киево

Освен грешните стъпки с Дженоа (1:1) по-рано през сезона и Аталанта (2:2) в края на 2018-а, на Ювентус кусури не могат да се търсят - тимът е убедителен лидер със 17 победи от 19 мача (53 т.), все още „бианконерите“ са без загуба през кампанията, а Кристиано Роналдо вече зае първото място при голмайсторите (14 попадения).

През седмицата пък „Старата госпожа“ бе коронован като супершампион на Италия (за 8-ми път) – след успех над Милан (1:0) в Саудитска Арабия, донесен от звездата Кристиано Роналдо.

Ювентус със Суперкупата на Италия за 2018 година.

източник: Gulliver/Getty Images

Всичко сякаш е цветя и рози за момчетата на Масимилиано Алегри. Новата година в Серия А за тях започва с домакинство на последния Киево – отбор с едва 1 успех през тази година. Но успех постигнат в последния мач на тима – над предпоследния Фрозиноне (1:0).

Големият отсъстващ за Юве е нападателят Марио Мандужкич, който страда от мускулен проблем. Очаква се той да се завърне в игра за мачовете с Атлетико Мадрид в Шампионската лига в края на февруари и началото на март.  

Останалите с травми са Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали и Мехди Бенетия, докато наказан е Миралем Пиянич. С оглед на отсъствието на Манджукич, Дъглас Коста и Федерико Бернардески ще се броят за място в нападателното трио с Роналдо и Дибала.

Без Пянич, халфовата линия на Юве ще бъде съставена от Матюиди, Бентанкур и Джан.

Ювентус - Милан 1:0

източник: Gulliver/Getty Images

За „летящите магаренца“ извън сметките са Жоел Оби и Федерико Барба. Наскоро Киево продаде Валтер Бирса на Каляри, което прави Емануеле Джакерини сигурен титуляр в следващите мачове в ролята на плеймейкър. В схема 4-3-1-2 Доменико ди Карло ще заложи отново на ветераните Пелисиер и Маджорини в предни позиции.

Задачата на Ювентус изглежда безметежно лесна, след като отборът е спечелил 6 от последните си 6 двубоя с този съперник, в които са вкарани поне 2 гола на мач.

Срещата между Ювентус и Киево е в понеделник, 21 януари, от 21:30 часа, като нея можете да проследите пряко по Max Sport 3.