Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо определи изминалата 2018-а година като най-добрата в своята кариера. Това би могло да се разчете като пореден упрек към организираната от „Франс Футбол” анкета за „Златната топка”.

Португалецът остана втори в гласуването, а победител за миналата година стана бившият му съотборник в Реал Мадрид Лука Модрич. По този начин беше сложен край на декадата, в хода на която най-престижната индивидуална награда отиваше неизменно или у Лионел Меси, или у Роналдо.

2018-а донесе на португалеца трета последователна титла от Шампионската лига, а също и рекорден трансфер в Ювентус срещу 112 милиона евро. „Аз не се трудя, за да чупя рекорди, правя го за доброто на моя клуб”, коментира Кристиано в интервю пред португалския рекорд.

„2018-а беше най-добрата година в моята кариера. В Серия А защитниците ме пазят също толкова зорко, колкото и в Испания, но има много по-малко пространства, понеже тимовете там разполагат с отлични защити.”

„Да спечелим Шампионската лига е мечта, но не бива да я превръщаме в обсесия. Отборните трофеи са тези, които се броят. Аз работя именно за тях.”

„Всички в Торино ме приеха по един фантастичен начин. Вече се чувствам много добре. Не знам  кога ще приключи моята кариера, но съм добре и искам да продължа да играя още много години.”

„Дали бих се върнал в Спортинг като Луиш Нани? Във футбола човек никога не знае… Беше правилно решение да напусна за кратко националния отбор, но ще се върна през 2019-а. Обвиненията за изнасилване са противни и болезнени за моето семейство, но моята съвест е чиста и ще остана спокоен. Истината скоро ще излезе наяве”, заяви Роналдо.