Голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо е на мнение, че в съвременния футбол цените на играчите са прекалено надути. Според него, вече не е нещо специално за някого да бъдат платени 100 млн. евро, както беше съвсем доскоро. 

Самият той на два пъти е сменял клубната си принадлежност за подобна сума. Първо през 2009 г. отиде от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид срешу 94 млн. евро, а през 2018 г. "старата госпожа" плати за него 100 млн.

Но в неговия случай това е повече от оправдано заради общо над 700-те му гола в официални мачове. Докато вече за всеки втори футболист се искат суми от порядъка на 100 млн. евро, включително и младия му сънародник Жоао Феликс, за когото Атлетико Мадрид плати близо 130 млн. евро на Бенфика. 

"Нека оставим настрана случая с Жоао Феликс, но вече днес всеки струва 100 млн. Независимо какво е показал на терена. Това е просто лудост, днес цените във футбола са нереални. Виждате как се плащат луди пари за вратари и централни защитници."

"Но ако трябва да погледнем от положителната страна, това означава, че футболният бизнес не е просто жив, но се развива изключително добре", сподели Роналдо през португалската телевизия TVI и коментира защо отиде от Реал Мадрид в Ювентус миналата година. 

"Не се нуждая от голяма заплата, за да живея добре. Ще живея добре цял живот с парите, които съм изкарал до момента от футбола. Просто проектът на Ювентус ме впечатли. Вече бях спечелил всичко в Англия и Испания, сега исках да го сторя и в Италия. И успях."

"За мен винаги е важно да имам предизвикателство. В Испания спечелих 17 или 18 титли с Реал и вече бях влязъл в комфортната си зона там. Всеки ден беше като предишния, а аз съм човек, който обича предизвикателствата. И затова избрах Юве", сподели Кристиано Роналдо.