Кристияно Роналдо не пропусна да отбележи поредната изпълнена с трофеи и награди година. Португалецът използва Instagram, за да състави списък със спечелените награди и да изрази възхищението си от първия си пълен сезон в Торино.

Роналдо помогна на Ювентус по пътя към спечелването на поредното “Скудето“, забивайки 28 гола по италианските терени. Въпреки това “Старата госпожа“ се провали в опита си да завоюва Шампионската лига. Това обаче не помрачи настроението на “седмицата” на Юве.

“Какъв незабравим сезон! Нови изживявания, огромен клуб, вълнуващ град, счупени рекорди и цели три нови трофея“, изрази задоволството си 5-кратният носител на Златна топка.

“Искам да благодаря на всички фенове на Ювентус за страхотния начин, по който бях посрещнат в Италия. Вие сте огромна част от нашите победи! Благодаря и на всички мои фенове по света, особено на португалския народ, който ни помогна по пътя към поредна историческа титла. Винаги ще имате специално място в сърцето ми”, продължи Роналдо.

“Лично аз никога няма да забравя тези моменти, които преживях до момента през 2019 година:

- Победен гол за италианската Супер Купа;

- Спечелване на Серия А, най-добър играч и 21 гола;

- победа на Лигата на нациите и хеттрик;

- Първи играч, който достига 100 победи и 125 гола в Шампионската лига;

- Първи играч, който печели 10 титли на УЕФА;

- Първи играч, който вкара всички финални етапи на всички турнири за национални отбори: Световната купа, Европейско първенство, Купата на Конфедерациите и Лига на Нациите;

- Първи играч, който вкара в 10 последователни финални турнири от 2004 до 2019“

“Ще се видим скоро! Заедно ще продължим да се борим към нови и вълнуващи върхове. Разчиват на вас!“, завърши своето обръщение португалската суперзвезда.