Ювентус се отчете, освен като доминантът на Италия, а и като „властелина на Торино”, надвивайки градския си съперник с 1:0 в мач от 16-ия кръг на Серия А. Точен за „бианконерите” в гостуването им бе Кристиано Роналдо, който вкара в 70-тата минута от дузпа. Това бе гол №670 за CR7 в професионалната му кариера във всички мачове. Успехът е 15-и за Ювентус в Серия А, а торинският гранд вече има 46 точки и е повече от убедителен на върха в италианския футбол. Торино от своя страна продължава да е в зона „Европа” и е шести с 22 точки. Кристиано се вписа и в друг рекорд на Ювентус, след като отбеляза гол №5000 в историята на клуба в италианския футбол.

Мас Алегри разчете на Матиа Перин на вратата, докато напред бе триото Кристиано Роналдо, Пауло Дибала и Марио Манджукич. Блес Матюиди, Миралем Пянич и Емре Джан оперираха в центъра.

Торо започна с 3-5-2, като дуото напред бе Андреа Белоти и Симоне Дзадза. Мейте, Ринкон и Даниеле Базели бяха триото в средата на терена, избрано от Валтер Мадзари, а Ансалди и Аина сноваха по бековете.

Двата отбора стартираха по-прибрано от самото начало, а пръв да удари имаше възможност Юве. Суперзвездата на италианския шампион Кристиано Роналдо получи превъзходно подаване отляво. Той бе непокрит в наказателното поле и стреля от воле, ала Салваторе Сиригу показа класни вратарски умения и отрази удара. Лошото за стража бе, че при хвърлянето си се контузи и малко по-късно бе заменен от Салвадор Икасо. След ъгловия удар последва пък удар на Емре Джан, но той мина встрани.

Постепенно двата отбора продължиха да се изчакват, а в 33-ата минута „граната” бе близо да дръпне в дербито. Белоти стреля с глава от неудобна позиция, ала Матиа Перин отрази. Последва нов удар, този път на Симоне Дзадза, но вратарят на „бианконерите” отново отрази. Три по-късно Дзадза спринтира отляво и стреля, ала шутът попадна спокойно в обятията на Перин.

Две минути преди края дойде нова много опасна ситуация за Юве. Този път Киелини бе най-съобразителен след корнер и на първа греда засече топката, но Икасо отрази удара. Това бе и последният по-интересен момент от първата част.

Пет минути след старта на втората част Андреа Белоти бе близо до това да открие резултата, ала ударът му прелетя малко над напречната греда. В 54-ата пък Торо поиска дузпа от съдията Марко Гида, след като Дзадза бе задържан, но реферът не посочи бялата точка. Миг по-късно събитията бяха вече в половината на Торино, а Алекс Сандро пусна по земя към Блес Матюиди. Френският халф на Юве стреля мигновено, ала Икасо отрази шанса за „старата госпожа”.

Така се стигна до 69-ата минута, когато след грешен пас на Симоне Дзадза, Манджукич се възползва. Той напредна и излезе срещу Икасо, който обаче го препъна в наказателното поле и Гида посочи дузпата. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на Торо. Той се метна точно там и отклони топката, но тя продължи към вратата – 1:0 за Юве. Това бе и гол №670 за Кристиано в кариерата му като професионален футболист. При радостта си суперзвездата на световния футбол се израдва в лицето на Икасо, което не се понрави на футболистите на домакините и прехвърчаха искри на „Олимпико ди Торино”.

Две минути по-късно пък Манджукич бе видян в наказателното поле след свободен удар и вкара втори гол, който бе отменен, тъй като хърватинът бе в положение на засада.

В последната минута на редовното време пък Кристиано получи пас отляво и бе в наказателното поле. Той започна с бързи трикове да залъгва Алекс Беренгер, но ударът му бе париран от крайния защитник и попадна в ръцете на Икасо. До края на срещата опасни ситуации пред двете врати няма, като Торо направи опит за натиск в половината на Ювентус, но до опасен удар към вратата на Матиа Перин не се стигна.

В навечерието на коледните празници Ювентус приема Рома на "Алианц Стейдиъм" на 22-и декември, докато Торино гостува на Сасуоло в същия ден.