Новата звезда в редиците на Ювентус Кристиано Роналдо жегна сочения за негов голям съперник във футбола в наши дни Лионел Меси от Барселона.

Португалецът, който лятото остави Реал Мадрид, за да облече екипа на „бианконерите“, заяви, че аржентинската звезда на каталунците не му липсва и допълни, че може би той е по-необходим на техничаря на „блаугранас“. В подкрепа на тази си теза Роналдо изтъкна всички първенства, в които е играл, като за сравнение отбеляза, че Меси продължава да играе в испанската Ла Лига.

Лионел Меси и Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

„Меси не ми липсва. Играх в Англия, Испания, Италия, Португалия, националния, докато той все още е в Испания. Може би той има повече нужда от мен“, заяви Роналдо в интервю за Gazzetta dello Sport.  

„За мен животът се състои в предизвикателствата, харесват ми, и обичам да правя хората щастливи. Би ми харесало, ако дойде един ден в Италия (Меси – бел. ред.), както аз. Но независимо от всичко, ако той се чувства добре там (Барселона – бел. ред.), аз уважавам това. Меси е добър играч и добър тип, но аз не съм загубил нищо. Тук е новият ми живот и съм щастлив“, сподели още петкратният носител на „Златната топка“.

Още новини: 

Роналдо: В Юве открих най-добрия колектив  

Роналдо вече е в сърцата на феновете на Ювентус 

Алегри разкри мечтата на Кристиано в Юве