Най-скъпият защитник в историята на Ювентус Матайс Де Лихт заяви, че е избрал да премине в торинския гранд преди разговорите си с Кристиано Роналдо. Холандският национал уточни, че новият треньор на „бианконерите” Маурицио Сари е имал много голяма роля в неговия трансфер.

Според повечето световни издания сделката между Аякс и Юве е на стойност 85,5 милиона евро, а днес 19-годишният футболист беше представен официално като ново попълнение за „старата госпожа”.

„Играх три години в Аякс и натрупах много минути на терена, затова мисля, че разполагам с много опит за своята възраст. Точно по тази причина правя тази стъпка – искам да натрупам още опит и да се уча от тези играчи, защото в сравнение с тях моят път едва започва. Надявам се да ги преборя за титулярно място”, сподели Де Лихт.

„Това е много голяма стъпка, първата извън моята родина. Трябва да свикна с това, но съм поласкан от начина, по който ме приеха феновете на Ювентус. Наистина съм горд и се надявам да им се отплатя.”

„Исках време да реша какво ще правя, в кой клуб искам да играя след лятото. Имах някаква идея, но постоянно повтарях на Мино Райола (неговия агент – б.р.), че ще реша след финалите в Лигата на нациите.”

„Бях доста сигурен, че ще е Ювентус. Беше хубаво, че Кристиано Роналдо ме попита дали не искам да дойда. Това беше голям комплимент, но не беше решаващ за решението ми да дойда или не. За мен беше важно да направя тази стъпка, като изляза да играя извън Холандия и Аякс.”

„Знам, че изглеждам спокоен и много хора са доволни, че преминах в Юве, но имаше и други реакции. Трябва да се адаптирам в новата обстановка и спортна култура. Надявам се, че ще мога да покажа най-доброто си представяне.”

„Говорих със Сари веднъж по телефона и много бързо, просто за да се запознаем. Нищо повече. Той също е една от причините, поради които исках да дойда в Юве. Чух много добри истории за него – за начина, по който кара отбора си да играе, за философията му, за атакуващия футбол, за подготовката на защитната линия. Това беше сериозен довод”, добави Де Лихт.