Защитникът на Ювентус - Матайс де Лихт, разказа колко е доволен от престоя си в клуба и работата на наставника Маурицио Сари и разкри кои двама негови съотборници са му направили най-добро впечатление.

“Първото ми усещане беше на радост - Ювентус ме купи, един от най-големите клубове в света. В сравнение с живота в Аякс всичко беше различно. Нека кажем, че първата голяма разлика, която ме удиви, беше международният статут на клуба. Също така и посрещането, което ми устроиха новите ми съотборници, които са изключителен колектив от момчета. Всички те бяха наистина мили към мен и много услужливи. Веднага ме накараха да се чувствам като част от семейството. Много съм щастлив в Ювентус. По време на този период без футбол разбрах, че някой си е измислил няколко неща за мен. Наистина съм радостен да бъда тук и да тренирам всеки ден с невероятни играчи. Имам желанието да се подобрявам всеки ден, така че, да, щастлив съм", призна Де Лихт.

"За да бъда честен, цялостното ниво на състава е доста високо. Разбира се, че го има Кристиано Роналдо, но няма да го назовавам, защото всеки знае кой е той и на какво е способен. Затова ще кажа кои други двама играчи също ме удивиха. Единият е Пауло Дибала, който притежава наистина зашеметяваща техника. Другият, може и да прозвучи странно за някои хора, е Родриго Бентанкур - играч с наистина невероятна техническа способност. Бих казал, че той е много недооценен. Той е страхотен футболист с голямо бъдеще пред себе си."

"Сари? Той е тактик. Много е внимателен към този аспект на играта и има изключително прецизна идея за футбола. Той иска да изгражда играта отзад и да практикува техничен футбол, горе-долу като този, към който бях свикнал в Аякс. На практика може да се каже, че той до голяма степен е нидерландец, въпреки че италианският му дух си остава силен. Или пък, че той е италианският отговор на тоталния футбол”, коментира Де Лихт пред “Тутоспорт”.