Новият бранител на Ювентус – Матайс де Лихт, потвърди, че няма нищо лесно в Италия, след като  бе избран за най-добър холандски футболист за 2019-а година. Де Лихт носеше капитанската лента за Аякс до полуфинала в Шампионската лига през миналия сезон и спомогна на Холандия да стигне до финалния мач за Лигата на нациите, макар че бе само на 19-годишна възраст тогава.

„Горд съм да спечеля тази награда на тази възраст, въпреки че сега вече съм на 20 години. Винаги съм се възхищавал на Кройф, Куман, Ван Бастен и Гулит, макар че не съм ги гледал на живо. Винаги съм се възхищавал на Ян Вертонген, тъй като той ми беше пример, докато тренирах в школата на Аякс”, коментира Де Лихт.

Централният бранител премина в Ювентус през това лято, а сега бързо ще трябва да се утвърждава в защитния вал на „бианконерите” след тежката травма на Джорджио Киелини в коляното.

„Може да звучи негативно, но в Италия, сравнение с Холандия, се мисли по-индивидуално. Всеки играч знае как може да стане по-добър и има изготвена персонална програма за това нещо. Сега съм в нова държава и не виждам нищо лесно. Този трофей, който спечелих, е за всички от новата генерация на Холандия. Куман, Ван Перси, Робен и Ван Гаал са от по-старата генерация и се надявам ние младите да дадем всичко, за да ги достигнем, дори надминем. Ще работя здраво, за да успея в Италия”, коментира Матайс Де Лихт.