Легендата на футболния Ювентус Алесандро Дел Пиеро оприличи Интер и Ювентус на двама боксьори без защита по време на дербито през уикенда, приключило при резултат 4:4.

"Интер има повече от един или два шанса да направи резултата 5:2, така че вярвам, че това е нещото, за което съжаляват най-много, заедно със загубата на концентрацията", коментира Дел Пиеро в интервю за италианската телевизия Sky Sport Italia.

"Те имаха четири, пет, дори шест възможности да отбележат гол. Вратарят Ди Грегорио беше като супергерой, а Интер просто не отбеляза пето попадение", продължи Алесандро Дел Пиеро.

"Двата отбора изглеждаха като бокьори, които казват: "Повече няма да се защитаваме, ще се бием и ще видим как ще приключи срещата". Йълдъз има този блясък, но целият отбор на Ювентус е пълен с характер. Те не се обезкуражиха, когато Интер създаваше голова възможност при всяка атака", добави 49-годишният бивш нападател.

Дел Пиеро прекара 19 години в Ювентус, отбелязвайки 290 гола в 705 мача. Той продължава да бъде най-добрият реализатор на клуба и футболистът с най-много мачове./БТА