В разрез с догмите на естетиката апотеозът на 15-ия кръг в Серия А ще бъде още в самото му начало. Събирателният пункт на емоциите на футболните фенове на Апенините ще бъде "Алианц Стейдиъм" в Торино където големите врагове Ювентус и Интер излизат един срещу в битка за чест. Най-вече за чест, с оглед на огромната разлика помежду им - 11 точки, в таблицата. 

Интер можеше да влезе в срещата само на няколко пункта зад своя вечен съперник, но стъпи на криво в последните седмици и не успя да задържи темпото на "бианконерите". Които, от своя страна, са почти съвършени. Но дали развоят на шампионата няма да се преобърне именно след тази среща?

Милан и Лацио продължават битката за 4-то място, даващо право на участие в Шампионската лига. Наполи изглежда няма да има проблеми при домакинството си на предпоследния Фрозиноне. 

Ето какво ни предлага 15-ия кръг в Серия А:

Ювентус - Интер

234 Дерби Д'Италия отново омагсва феновете на италианския футбол. Две грешни стъпки в последните три къга (загуба от Аталанта, 1:4, и равенство с Рома, 2:2) лишиха Интер от възможността да диша във вратата на големия си враг от Торино. В момента двата тима са разделяни от 11 точки в подреждането, но все още сме в средата на сезона и "нерадзурите" трябва да продължат да вярват, ако искат да свалят хегемона от върха.

Интер - Ювентус 2:3

източник: БГНЕС

Юве подчини и Фиорентина (3:0) в последния кръг, което вкара тима в серия от 13 победи и само 1 равенство от началото на сезона. Момчетата на Масимилиано Алегри изглежда ще приберат 8-то поредно "Скудето" без особени главоболия, но именно от днешния си съперник те могат да очакват най-голямото предизвикателство.

Сами Кедира и Андреа Бардзали остават аут за домакините, докато Алегри едва ли ще иска да рискува с Алекса Сандро. Емре Джан също се завръща на терена, но той едва ли ще започне от пърата минута с оглед на силната форма на уругваеца Родриго Бентанкур.

В нападение ще бъдат обичайните заподозрени за Юве – Марио Манджукич, Пауло Дибала и започналият да покорява и италианския футболен шампионат с магнетичната си голова аура Кристиано Роналдо. Португалецът вече е лидер в голмайсторската листа в Серия А с 10 попадения, редом до нападателя на Дженоа Кжиштоф Пионтек.

Големият отсъстващ за Интер е халфът Раджа Наинголан, който отпадна от сметките поради травма. В игра се завръща десният бек Шиме Върсалко, който не игра в последните мачове заради поредната си контузия. Очаква се Шкриниар и Де Врий да бъдат в сърцето на защитата, а Брозович и Весино малко пред тях като опорни халфове. По крилата ще бъдат Политано и Перишич, а един зад друг в нападение Икарди и Жоао Марио.

"Старата госпожа" вече си осигури място в 1/8-финалите в Шампионската лига, така че едва ли ще мисли много за двубоя с Йънг Бойс идната седмицата.

За Интер предстои един от мачовете на сезона в Европа, след като тимът посреща ПСВ Айндоховен и ще чака грешна стъпка на Тотнъм срещу Барселона на „Камп Ноу“, за да се класира за 1/8-финалите на турнира. Определено предстоят съдбоносни часове за гранда от Милано.

Ювентус е печелилил цели 81 пъти срещу Интер в Серия А – повече от всеки друг съперник на „нерадзурите“ срещу тях.

Ювентус - Валенсия

източник: Gulliver/Getty Images

Срещата между Ювентус и Интер е в петък, 7 декември, от 21:30 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Наполи и Фрозиноне е в събота, 8 декември, от 16:00 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Каляри и Рома е в събота, 8 декември, от 19:00 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Лацио – Сампдория

Лацио зацикли в последните няколко седмици, след като записа три поредни равенства - последното, от които бе срещу „фара на колоната“ Киево (1:1). Тези ценни точки можеха да позволят на „орлите“ от Рим да изпреварят 3-ия Интер,  но това така и не стана.

В последния кръг Самп повали Болоня (4:1) за първия си успех от почти два месеца и в момента се намира стабилно в средата на таблицата.

Единствен отсъстващ за Лацио е черногорският халф Адам Марушич, който страда от мускулен проблем и би трябвало да бъде заместен от Патрич отдясно на халфовата линия. Лукас Лейва ще заеме мястото си в средата на терена, заедно с Пароло и Милинкович-Савич. Отляво ще бъде Лулич, а един зад друг в предни позиции ще оперират Кореа и Имобиле.

Парагвайският ветеран Едгар Барето е единственият контузен в лагера на генуезци. Силно впечатление срещу Болоня направи Джанлука Капрари, но едва ли ще бъде заложено на него в двойка с Куалярела в предни позиции. По-скоро Дефрел отново ще заеме мястото си в нападението на тима.

Лацио Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Бережински и Муру ще действат по фланговете, а в средата на терена - Прает, Екдал и Линети. Гастон Рамирес ще е на позицията на плеймейкър.

Лацио продължава борбата за място в Шампионската лига, но заради слабите си резултати в последно време, позволи на Милан да заеме 4-ото място. В двубоите със Сампдория столичани нямат загуба от януари 2005 г., печелейки 10 и завършвайки две от последните си 12 сблъсъка с този съперник.

Срещата между Лацио и Сампдория е в събота, 8 декември, от 21:30 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Милан и Торино

Изглежда Дженаро Гатузо и неговият Милан живеят нов живот. Тимът е с 4 успеха и 1 равенство в последните си 6 мача. „Росонерите“ прекършиха коравия Парма (2:1) в последния кръг, което комбинирано с посредствените резултати на Лацио, задържа гранда от „Сан Сиро“ в Топ 4.

Сега пред тима на Гатузо излизат войнствените „бикове“ от Торино, които, въпреки че са с два успеха в последните шест мача, остават в зона „Европа“.

Многото присъстващи в лазарета продължават да тормозят Милан. Аут за двубоя за пореден път са Иван Стринич, Матиа Калдара, Лукас Билиа, Матео Мусакио, Джакомо Бонавентура и Алесио Романьоли. В игра се завръща нападателят и голмайстор Гонсало Игуаин, който изтърпя двата си мача наказание за червения картон срещу Ювентус (0:2). Той ще стартира до диаманта от школата Патрик Кутрона в нападението на тима.

Поради проблемите в защита Гатузо би трябвало да заложи на Рикардо Родригес редом до Кристиан Сапата като двойка централни бранители. Лаксалт и Абате ще бъдат на бековете. В халфовата линия Чауханоглу, Бакайоко, Кесие и Сусо ще движат играта в центъра.

Валтер Мадзари няма проблеми с контузени и наказани състезатели. За пореден път се очаква Симоне Дзадза да остане на пейката за сметка на Андреа Белоти. Базели и Фалке ще действат зад изнесения централен нападател. Като халф-бекове са Силвестри и Ансалди в любимото на Мадзари 3-4-2-1.

Срещата между Милан и Торино е в неделя, 9 декември, от 21:30 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Милан

източник: BGNES

Срещата между Сасуоло и Фиорентина е в неделя, 9 декември, от 13:30 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Удинезе - Аталанта е в неделя, 9 декември, от 16:00 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.

Срещата между Дженоа и СПАЛ е в неделя, 9 декември, от 19:00 часа, като нея ще може да гледате пряко по MAX Sport 3.