Над 15 хиляди фенове на Ювентус подписаха петиция, която зове за премахване звездата на Антонио Конте от клубния стадион. Те искат на същото място почетна звезда да получи оттеглилия се преди дни полузащитник Клаудио Маркизио.

В неделя цяла Италия ще тръпне покрай най-големия футболен мач в Серия А, когато Интер ще посрещне Юве на своя „Джузепе Меаца”. През лятото Конте, който доскоро беше възприеман за легенда на „бианконерите” и като играч, и като треньор, се съгласи да поеме най-големия враг и с това загуби уважението на една немалка част от фенската маса, която стои зад торинци. Дори призивите на символи за Юве като Леонардо Бонучи и Джанлуиджи Буфон не уталожиха напрежението и в момента Конте се явява предател в очите на мнозина.

На „Ювентус Стейдиъм” беше изградена специална Пътека на славата, където всеки от най-заслужилите играчи в клубната история бива увековечен със своя звезда. Конте отдавна получи такава, но сега феновете открито желаят нейното заличаване и подмяната ѝ с такава на името на Маркизио.

Според „Тутоспорт” президентът на Ювентус Андреа Аниели няма да се огъне под обществения натиск, тъй като още преди месеци наложи вето на подобен ход. В момента 50 почетни звезди красят „Ювентус Стейдиъм”.

Атаката срещу Конте обаче е вторият значим ход на „бианконерите” в дните преди възловия мач. По-рано тази седмица Ювентус като клуб поде пореден опит за връщане на скудетото си от 2006 година, което беше отнето и присъдено на Интер вследствие реферския скандал „Калчополи”.