Нападателят Пауло Дибала опита по ясен начин да отхвърли поредните спекулации за раздяла между него и Ювентус. Аржентинският футболист не скри своята гордост от факта, че е част от най-титулуваният отбор в Италия.

През уикенда „бианконерите” станаха шампиони в Серия А за 8-и пореден път, поставяйки рекорд не само на домашната сцена, а в топ 5 първенствата на Европа. Кампания 2018/2019 обаче отбеляза голямо отстъпление при 25-годишния Дибала в индивидуален план, като попаденията му дотук са в пъти по-малко, отколкото бяха през миналата кампания (10 гола и 6 асистенции в 39 мача във всички турнири срещу 26 гола и 7 асистенции в 46 срещи). Това няма как да не доведе до слухове за предстояща продажба на Дибала, който обаче категоричен, че не би позволил това да се случи преди да направи опит да се пребори за мястото си.

„Когато става дума за Юве, значи говорим за важен клуб, който винаги е разполагал с велики шампиони”, заяви нападателят. „Да играя редом с тях винаги е удоволствие. За мен това е радост и огромно удовлетворение.”

„Дали ми харесва да играя заедно с Кристиано Роналдо? Разбира се, наслаждавам се. Кристиано е шампион и винаги е удоволствие да делиш съблекалня с хора като него. Роналдо има способността да кара неща, които всъщност са много трудни, да изглеждат лесни”, допълни Дибала.