Звездата на Ювентус Пауло Дибала направи закачлив коментар относно целите, които е поставил пред себе си. Аржентинският нападател категорично отказа да се сравнява с двамата най-големи футболисти на нашето съвремие Кристиано Роналдо и Лионел Меси, като скромно уточни, че иска да „първи сред хората”.

24-годишният футболист даде пространно интервю пред „Гадзета дело спорт” само дни след своя хеттрик за Юве в Шампионската лига при 3:0 над Йънг Бойс. В този мач Ла Хоя получи задачата да замести наказания Роналдо в атака и определено се справи повече от прилично.

„С голямо удоволствие бих жертвал скудетото, ако това ще ни гарантира триумф в Шампионската лига. Всъщност такава беше моята позиция и през миналия сезон”, заяви Дибала.

„Не мисля, че през миналата кампания имаше по-силен отбор от Ювентус. Да, Реал Мадрид ни надви в елиминациите, но те не доказаха, че са по-добри от нас. Ако бяхме ги преодолели, всичко щеше да се промени. По мое мнение тогава със сигурност щяхме да спечелим Шампионската лига, а всички щяха да потвърдят, че сме най-добрите. Нямаше друг тим, който да бе по-силен от нашия.”

Дибала беше изгонен в първия мач, който се игра в Торино и така не взе участие при победата 3:1 на „Сантиаго Бернабеу”, която се оказа недостатъчна заради гола на Кристиано Роналдо от дузпа в самия край. „Победата на „Бернабеу” ни вдъхна повече сила и вяра. Отборът отиде, за да победи в Мадрид с огромна целеустременост и хъс. Съотборниците ми разказаха, че в онзи мач играчите на Реал наистина са се измъчили, гледали са се един друг невярващо, защото рядко им се случва да допуснат 3 гола по такъв начин.”

„Смятам, че това беше мачът, който тласна Кристиано към Ювентус. Тогава той проумя нашата сила и направи своя избор. Той е много интелигентен и вижда нещата по-рано от останалите. Нещото, което най-много ме изумява в него, е колко нормален всъщност е той. Когато го съдите от видяното по телевизията и социалните мрежи, придобивате друга идея, ала той е същият като всички нас.”

„Тренира добре, винаги е на 100 процента концентриран във всяко занимание, но се и шегува като всички други. Прави си закачки с Жоао Кансело и му казва, че неговият италиански вече е по-добър.”

Наскоро в свое интервю иконата на Юве Алесандро Дел Пиеро посочи Дибала и Килиан Мбапе като наследниците на Меси и Роналдо на върха във футбола. „За да се случи нещо такова, Меси и Роналдо вече трябва да се насочили към заника на своите кариери. Ето ги обаче, че все още творят необикновени неща. Меси и Роналдо надхвърлят нормалното. Моята цел е да бъда първи измежду хората. От земните жители много харесвам Иско, защото той никога не губи топката, но също така Неймар и Мбапе са отлични футболисти.”

„Когато бях дете, седях пред огнището и си мечтаех, че печеля „Златната топка”. Ако държиш да ставаш по-добър, трябва да си поставяш високи цели”, заключи Дибала.