Нападателят на Ювентус Пауло Дибала заяви, че слухът, че се е заразил с коронавирус, е фалшив и призовава всички да останат вкъщи, както прави и той. Миналата седмица се спекулираше, че аржентинската звезда е заразен с COVID-19, но Дибала увери, че това не е вярно.

„Единственият съвет, който искам да дам на всеки, е да остане вкъщи, както аз правя. Появи се фалшив слух за мен, че съм заразен с COVID-19. Това не е така, въпреки че очевидно аз се подчинявам на периода на доброволна изолация като всички останали. В следващите няколко дни ще знам резултата от тестовете. Надявам се да нямам вируса, но ако го направя, ще продължа карантината", заяви той в социалната мрежа „Instagram“.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Дибала благодари и на лекарите в Италия, които излагат здравето си на риск ежедневно.

„Искам да благодаря на лекарите и медицинските сестри, които излагат здравето си на риск. Исках също да изкажа своите най-добри пожелания към хората, които са загубили близки. Хората работят много усилено, за да намерят лекарство и се надявам това да стане скоро, за да няма повече смъртни случаи. В Италия той се разпространява бързо и се надяваме скоро ситуацията да бъде овладяна“.

Аржентинецът също имаше съобщение и за всички в родината си.

„Нека се опитаме да обясним, че този вирус не трябва да се подценява, защото сега говорим за Италия като за страната, в която са най-заразени и не искаме това да се случи в Аржентина, където може би някой не разбирате реалността на ситуацията. Внимавайте и спазвайте правилата“, сподели още Дибала.