Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира, че може би ще започне да пуска Пауло Дибала като централен нападател, за да може да разчита едновременно и на него, и на Кристиано Роналдо.

Италианецът очевидно търси начин да инкорпорира обратно аржентинското острие в състава си. До пристигането на Роналдо Дибала играеше предимно на фланга, но сега опциите в това отношение се изчерпаха. Дъглас Коста и Федерико Бернардески изглеждат в по-добра форма от Ла Хоя, а на този етап позицията на Кристиано отляво изглежда непоклатима.

Юве в момента играе предимно в постройка 4-3-3, като Марио Манджукич застава на върха на атаката заради физическото си присъствие и способността да играе на множество позиции в нападение. Срещу Сасуоло Алегри показа, че е склонен да експериментира със схема 4-3-1-2, като Дибала играеше зад гърбовете на Роналдо и Манджукич.

Днес срещу Фрозиноне (21,30 часа, пряко по MAX Sport 2) Юве най-вероятно ще се върне към обичайната си тактика, като не е изключено този път хърватският таран да седне на пейката за сметка на Дибала.

„Бих могъл да пусна Дибала като нападател. Мисля, че това е възможно, да. Ако си спомняте добре, това е нещо, което изпробвахме преди два сезона”, заяви Алегри.

„Ако играем с тази система, ще имаме нужда от две крила, които да действат по-офанзивно, защото Пауло не е човек, който играе с топката само в наказателното поле. Той обича да се изтегля назад и да помага на отборната игра. По тази причина съм длъжен да го използвам съгласно неговите характеристики. Ако той играе като нападател, ще имаме нужда крилата и халфовете да пробиват в наказателното поле, за да завършват атаките, иначе би ни било трудно да бележим голове”, коментира Алегри.