Нападателят на Ювентус Пауло Дибала за първи път поговори относно турбулентното лято, което изкара на трансферния пазар, когато беше близо до трансфери в Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Аржентинският национал подчерта в интервю пред „Кориере дела Сера”, че в нито един момент не е казвал пред шефовете на торинци, че желае да си тръгне.

Юве имаше сключена принципна договорка с Юнайтед за размяна на Дибала и Ромелу Лукаку, която пропадна именно заради нежеланието на 25-годишния южноамериканец да заиграе на „Олд Трафорд”. После се появи и опцията Тотнъм, където според информациите в италианските и английските медии засечката се получи заради високите финансови претенции на Ла Хоя.

„Лятото не беше леко”, коментира Дибала. „Това обаче е футболът. Още преди трансферният прозорец да се отвори, аз казах: „Искам да остана”.”

„Мисля, че беше по-важно да говоря на терена, макар и до последния ден никой да не знаеше какво ще се случи. Исках да остана, исках да играя тук и да продължа кариерата си в Юве. Мисля, че все още мога да дам много и показах частица от това срещу Интер (при победата 2:1 – б.р.).”

„Чувствам по-малко товар върху плещите си и съм много спокоен. Бях убеден, че със Сари ще започна да се забавлявам, да работя и да докажа, че си струвам. Точно това се опитвам да направя.”

„Сари и Алегри имат различни стилове на игра, това си личи. С Алегри постигнахме толкова много, но вярвам, че със Сари играем малко по-атакуващо и повече с топката.”

„Разбира се, трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи през сезона. Моят гол срещу Интер беше важен както за мен, така и за отбора. Беше важно да отбележа в този момент, за да влезем по такъв начин в срещата.”

„Интер до този момент не бяха губили в Серия А и сега единственият непобеден тим в Европа е Ювентус. Когато се опре до Юве, понякога трябва да проявиш малко уважение”, завърши Дибала.