С голове на Федерико Бернардески и Мойс Кийн носителят на Купата на Италия Ювентус продължи уверено към четвъртфиналите след победа с 2:0 над Болоня като гост. Халфът Бернардески откри в деветата минута, след което младият Кийн удвои в 47-ата, за да оформи крайния резултат на "Ренато Дал'Ара". Наставникът на "бианконерите" Масимилиано Алегри ротира състава си, давайки почивка на част от основните си играчи, но това не попречи на "старата госпожа" да продължи похода си напред.

Още в деветата минута италианският шампион откри резултата в Болоня. Стражът Да Коща излезе да посреща дълго центриране, но след неразбирателство със защитник, Бернардески открадна топката. Той сложи крака си само, за да открие резултата и изведе Юве напред – 1:0.

Последваха два пропуска от страна на Мойс Кийн и Леонардо Бонучи, но до втори гол не се стигна след първия половин час.

Ювентус стартира ударно второто полувреме и удвои своя актив още в 49-ата минута. Дъглас Коста стреля от дистанция, но стражът Да Коща изби напред, но там бе Мойс Кийн, който отбеляза втория гол за „старата госпожа” – 2:0. В 62-ата минута пък Кийн бе заменен от звездата Кристиано Роналдо, а Пауло Дибала замени Дъглас Коста.

Последва удар на Никола Сансоне с глава, който можеше да намали резултата за тима на Филипо Индзаги, но до гол не се стигна. Носителят на Купата продължи да играе уверено на „Ренато Дал’Ара” и съвсем закономерно продължи похода си за Купата. На четвъртфиналите Юве чака победителят от Аталанта и Каляри.

В идния си мач пък Ювентус ще мери сили с Милан за Суперкупата на Италия.