Изпълнителният директор на собственика на Ювентус EXOR – Джон Елкан, коментира наказанието на „Старата госпожа“ с отнетите 15 точки. Милиардерът отдаде значение на “бианконерите“ на футболната карта на Италия и определи присъдата като „несправедлива“.

“Несправедливостта на тази присъда е очевидна. Мнозина го забелязаха, дори тези, които не са фенове на Ювентус. Ние ще се защитаваме твърдо, за да защитим интереса на тифозите на Юве и на всички тези, които обичат футбола. Бъдещето на Серия "А" е в опасност, тя става маргинална и нерелевантна. Ювентус е най-обичаният и най-следеният италиански отбор, който представлява нашия национален футбол. Надявам се, че заедно с останалите тимове и правителството можем да променим футбола в нашата страна и да изградим устойчиво и амбициозно бъдеще. Ювентус не е проблемът, а винаги е и ще бъде част от решението".

36 снимки

"В тези 100 години на съвместен живот между Ювентус и семейство Аниели ние преминахме през големи удовлетворения и трудности. През последните 20 години Ювентус спечели 11 титли, 6 Суперкупи на Италия, 5 Купи на Италия, а също така има успехи и при жените. Световната титла през 2006-а и евротитлата през 2021-ва бяха спечелени от национален отбор със силен гръбнак от Ювентус. А с триумфа на Аржентина Ювентус е тимът с най-много футболисти, ставали световни шампиони”, коментира Елкан пред “Ла Република”.