Легендата на Челси Джанфранко Дзола сподели, че съжалява за Маурицио Сари, който бе уволнен от Ювентус, но заяви, че „бианконерите“ са направили смел и евентуално брилянтен ход с назначаването на Андреа Пирло.

Нисичкият италианец бе помощник на Маурицио Сари в Челси през сезон 2018/19. Той заяви, че Пирло има знанията, които да му помогнат да постигне успехи в Торино.

„Отидох в Уест Хем без никога да съм тренирал отбор и знам какво означава. Говорим за шампион, който е имал отлични познания за играта“, заяви Дзола пред „Кориере дела Сера“.

„Андреа трябва да порасне бързо. Изборът му беше много смел и това може да се превърне в брилянтен ход“, добави още той.

Бившият италиански национал сподели, че съжалява за уволнението на Маурицио Сари: „Много съжалявам за него. Работих с него една година в Челси и това беше много важно за мен. Говорих за това с Маурицио и му казах, че Ювентус е взискателен отбор, и понякога дори не е достатъчно да спечелиш мач. Има много изисквания, които трябва да бъдат изпълнени“, каза Дзола.