Отборът на Ювентус започна сезона в Серия А по подобаващ начин, разбивайки Сампдория с 3:0 на своя "Алианц "Стейдиъм". Попаденията за "бианконерите" бяха дело на Деян Кулушевски, Леонардо Бонучи и Кристиано Роналдо.

Двубоят започна по общо взето мечтан начин за състава на Пирло, след като резултатът беше открит още в 13-та минута. След продължителна атака индивидуален рейт на Кристаино Роналдо беше спрян на границата на наказателното поле, а от около 20 метра, с първото си докосване, Кулушевски не се поколеба да стреля и да отбележи елегантно дебютно попадение за "Старата госпожа".

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Сампдория се бранеше добре през голяма част от срещата и домакините трябваше да чакат чак до 78-та минута за второто си попадение в срещата. След разбъркване при изпълнение на ъглов удар Леонардо Бонучи се оказа най-съобразителен, за да прати топката отвъд плонжа на Емил Айдейро за 2:0. 

Две минути преди края на мача беше време и за Роналдо да отбележи. След извеждащо подаване в коридор на Аарън Рамзи португалската мегазвезда разстреля Аудейро, за да оформи крайното 3:0 за състава на Андреа Пирло.