Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош вярва, че нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо спокойно може да играе футбол до 40-годишна възраст, като не вярва нивото му да спадне. Капитанът на Португалия, който има 101 мача за европейския шампион, продължава да впечатлява за Юве след преминаването му през лятото на 2018-а година в Торино.

Той има 68 гола в 91 мача за „бианконерите”, като също така добави и 10 попадения в Шампионска лига, където има вече общо 130. Сантос смята, че 35-годишният Кристиано може да играе поне още пет години на това ниво, но също така подчерта, че суперзвездата може да се откаже, когато усеща, че не може да даде повече на най-високото ниво.

„Кристиано е подготвен да играе, докато навърши 40, но той не знае дали това може да се случи. Може би ще спре с играта, когато види, че не може да бъде на това високо ниво, което винаги показва. Той не е играч, който ще се задоволи с по-слабо представяне. Когато усети, че не е „Роналдо” – ще спре”, каза Сантош пред TVI24.