Ювентус ще трябва да плати глоба в близките седмици заради трансфера на звездата си Пол Погба в Манчестър Юнайтед миналото лято. Сделката за французина се превърна в най-скъпата в историята на футбола и първата на стойност над 100 млн. евро. 

Но с оглед на размера на трансфера, санкцията за "старата госпожа" е направо смешна. Наложеното наказание от Световната футболна централа ФИФА е в размер на... 60 хил. евро. 

Причината е в нерегламентирано плащане към агента на Погба - Мино Райола. Маститият италианец прибра общо от сделката крупната сума от 49 млн. евро. Но сега и спрямо него тече разследване. 

Той е получил 27 млн. евро от Юве, 19.4 млн. от Манчестър Юнайтед и 2.6 млн. евро от самия играч за сключването на трансфера. Но се е получил конфликт на интереси от негова страна, защото е действал едновременно като агент на играча, както и консултант по сделката от името и на двата клуба. 

Това е забранено от правилника на ФИФА, като дори може да се тълкува и като разновидност на "трета страна на собствеността върху правата на играча". А това е тежко нарушение на правилника на Световната централа. И затова е наложена санкцията и за Юве, а тепърва ще стане ясно какви ще са глобите за Юнайтед и самия Райола.