Аржентинският нападател на Ювентус Гонсало Игуаин, който от началото на сезона носеше екипа на Милан, ще играе под наем в Челси през следващите 6 месеца, пише "Sky Italia". 

От началото на настоящата кампания нападателят бе на "Сан Сиро", като бе отдаден именно от Ювентус. Toй вкара 8 гола в 22 мача за "росонерите" във всички надпревари.

Челси ще задържи играча до края на сезона, като след това ще може да активира опция за нов наем от 12 месеца.

Интересът на "сините" от Лондон, и по-специално на мениджъра Маурисио Сари, изигра главна роля за преминаването на нападателя на "Стамфорд Бридж". Двамата се познават от едногодишната си съвместна работа в Наполи (2015/2016 г.), когато Игуаин бе в един от пиковите си голмайсторски периоди - реализира 36 попадения през онзи сезон.

Още през миналото лято той бе свързван с трансфер в Челси, но до преминаване така и не се стигна. За сметка на това "Ел Пипита" отиде в Милано.

Аржентинецът изигра последния си мач за тима, воден от Дженаро Гатузо, при поражението от Ювентус с 0:1 в мача за Суперкупата на Италия в Саудитска Арабия. Той влезе в последните 20 минути на срещата, като информациите гласяха, че той е страдал от грип в часовете преди двубоя.

Пристигането на Игуаин в Лондон почти сигурно означава раздяла с нападателя Алваро Мората. Испанецът така и не успя да убеди с играта си след преминаването си от Реал Мадрид през лятото на 2017-а, а след пристигането на Сари, играчът по-често остава на пейката.

Според медиите в Англия и Испания Мората ще премине в Атлетико Мадрид, като в момента трите страни - Челси, испанският клуб и играчът, доуточняват детайлите по сделката.