Халфът на Ювентус Мануел Локатели е амбициран да си върне мястото в националния отбор на Италия. Играчът бе пренебрегнат от селекционера Роберто Манчини за предстоящите европейски квалификации с Англия и Малта този месец, но вярва, че със силни изяви в клубния си отбор отново ще спечели повиквателна за "Скуадра адзура".

"Бях тъжен, че не ме повикаха в националния отбор", каза той пред Раи Спорт. "Не съм се чувал с Манчини."

Локатели пропусна последните два сбора на Италия през септември и октомври, след като беше контузен в първия случай, преди да посочи лични причини за последващото си отсъствие.

Халфът отхвърли вариант да е пренебрегнат сега като наказание за предишното си неявяване и вярва, че не е викнат единствено поради тактически съображения.

"Дали не съм повикан по дисциплинарни причини? Абсолютно не. Мисля, че това беше спортно-технически избор. Ще работя повече на терена, за да се върна в националния отбор", каза Локатели.

Италия приема Англия в Неапол в четвъртък, преди да отпътува за мача с Малта три дни по-късно. "Адзурите" пропуснаха миналогодишното Световно първенство в Катар и сега са амбицирани да се класират за Евро 2024 и да защитават титлата си от Евро 2020./БТА