След бурния финал на равенството 2:2 между Ювентус и Салернитана, в италианската преса се появиха нови кадри, които целят да докажат, че голът на Аркадиуш Милик срещу Салернитана е бил неправилно незачетен. Лега Серия А обаче се възпротиви веднага и настоя, че VAR е взел предвид позицията на Антонио Кандрева.

Наставникът на „Старата гопожа“ - Макс Алегри изрази сериозни съмнения към отсъждането след мача, а същото стори и Леонардо Бонучи (чиято засада всъщност е маркирана), заявявайки категорично, че Кандрева го покрива.

Sky Sport Italia пусна запис от камерата си, който показва, че в момента на удара с глава на поляка, Кандрева е бил на 2,90 метра от аутлинията, а Бонучи на 3,42 метра, което е ясен знак, че позицията е редовна.

Въпреки това, говорител Лега Серия А заяви за DAZN, че линията, начертана за определяне на засадата на Бонучи, е взела предвид и Кандрева.

VAR има специфичен алгоритъм, който взема предвид ъглите на камерата, за да изчисли по-точна позиция на терена, докато камерата на Sky Sport Italia не го прави, е позицията на ръководния орган на италианското първенство.