Още в първите си четири мача 11-ият кръг на Серия А ни предлага двубои на лидера Ювентус и основните му преследвачи – Интер и Наполи.

Вторият и третият в таблицата чакат грешки на „бианконерите“, което може да се създаде напрежение върху Кристиано Роналдо и компания.

Ето какво ни предлагат мачовете от футболния шампионат на Апенините в петък и събота:

Наполи - Емполи

Наполи ще трябва да се връща на победния път, след като в миналия кръг позволи на Рома да отмъкне точка от "Сан Паоло" (1:1). Този хикс отдалечи момчетата на Карло Анчелоти от прекия конкурент за титлата Ювентус и позволи на прогресиращия Интер да застане на втората позиция.

Емполи от своя страна все още с едва една победа от началото на сезона, но в миналия кръг успя да притисне до стената гиганта Юве, след като поведе в резултата. Две попадение на Кристиано Роналдо обърнаха нещата в полза на "бианконерите" и отново оставиха новака с празни ръце. Емполи остава в зоната на изпадащите с едва 6 т.

За домакините аут са четирима - Амин Юнес, Адам Унас, Влад Кирикеш и Симоне Верде, които изглежда няма да се възстановят скоро. Под въпрос за Емполи остава бранителят Фредерик Весели.

Карло Анчелоти обаче ще иска да направи промени с оглед на класата на съперника и идващия мач срещу ПСЖ в Шампионската лига следващата седмица. Очаква се Раул Албиол и Марек Хамшик да останат извън състава, за да останат свежи за двубоя с французите. Инсиние и Милик ще водят атаката на тима от Кампания, а зад тях ще оперират Желински, Руиз, Алън и Кайехон.

За гостите Антонио Ла Гумина ще остане на пейката. Исмаел Бенасер се справи добре при загубата от Юве (1:2) и това може да му донесе ново участие срещу още един от претендентите за челните места в таблицата. В схема "коледно дърво" - 4-3-2-1, Райч и Крунич ще бъдат непосредствено зад централния нападател Франческо Капуто.

Наполи е спечелил последните три двубоя с този съперник в Серия А, докато тосканци са останали непобедени в шест двубоя преди това - 3 победи и 3 равенства.

Срещата между Наполи и Емполи е в петък, 2 ноември, в 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Интер - Дженоа

Интер изглежда под пара след шест победи в последните шест кръга. Това качи момчетата на Лучано Спалети на второ място на 6 т. зад лидера Ювентус.

Наполи днес може да изпревари “нерадзурите” при победа над Емполи, но Интер отново има опцията да задмине “адзурите”, ако продължи победната серия срещу Дженоа.

“Грифоните”, от своя страна, нямат успех в последните четири кръга, което ги извади от горната половина на таблицата.

За домакините аут е Раджа Наинголан, докато при гостите проблемни са Николас Споли и Федерико Маркети.

С оглед на идващия двубой в Шампионска лига - срещу Барселона, се очаква Спалети да направи някой рокади. Ветеранът Миранда ще остане на пейката, докато в отбрана ще действа лятната покупка Стефан Де Врий. В нападение отново Икарди, Политано, Брозович и Мартинес трябва да донесат успеха за домакините.

За Дженоа Кристиан Ромеро трябва да се завърне сред “11-те”, след като пропусна загубата от Милан (1:2) преди седмицата. Голмайсторът на лигата - Кжищоф Пьонтек (с 9 гола) вече няма попадение в три мача, от което страда целият отбор, поради голямата зависимост от поляка в предни позиции.

В последните 10 двубоя в Серия А неизменно домакинът печели сблъсъка между двата тима.

Срещата между Интер и Дженоа е в събота, 3 ноември, в 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Фиорентина – Рома

Два отбора, които се борят за челните позиции, но моментното им състояние не изглежда обнадеждаващо. Силният старт на Фиорентина бе леко позацапан от единствената победа в последните пет мача. Въпреки това тимът се задържа до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Рома, от своя страна, остава 9-ти, като в последните си три срещи има един успех. Трите поредни победи в края на септември и началото на октомври бяха заличени от загубите от СПАЛ (0:2) и хикса с Наполи (1:1) в последните два кръга.

Домакините нямат кадрови проблеми. Пияца, Симеоне и Киеза ще водят атаката на тима в схема 4-3-3. Симеоне и Пяца се завръщат сред титулярите за сметка на оставащите на пейката Кевин Миралас и Валентин Айсерик. 35-годишният Сирил Теро все още очаква своя първи мач за сезона.

Пред Еузебио Ди Франческо има доста проблеми с контузени играчи. Със сигурност аут са Диего Пероти, Рик Карсдроп и Хавиер Пасторе. Даниеле Де Роси, Джъстин Клуйверт и Костас Манолас изглежда, че ще могат да се възстановят за срещата на „Стадио Артемио Франки“, но някои от тях може да остане да почива предвид идващия мач срещу ЦСКА Москва от групите на Шампионската лига.

Заради лимитирания брой опции Ди Франческо може да даде шанс на Иван Маркано и Брайън Кристанте. Юндер, Пелегрини и Шаарауи ще бъдат зад Един Джеко в нападението на „вълците“.

Фиорентина и Рома са завършвали наравно само в един от последните си 14 мача в Серия А (1:1 през януари 2015 г.) - 9 победи и 4 загуби за Рома.

Срещата между Фиорентина и Рома е в събота, 3 ноември, в 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Ювентус – Каляри

Юве изглежда няма проблем да излиза от трудни ситуации,с лед като в последния кръг губеше с 0:1 от Емполи, но два гола на Кристиано Роналдо донеса 9-ия успех на „бианконерите“ през сезона. Интер опитва да настигне торинци, но всичко зависи от тима на Масимилиано Алегри. Ако той остане безгрешен на върха в Серия А, едва ли някой може да спре похода към 8-ата поредна и общо 35-ата титла за Ювентус от италианския шампионат.

Каляри успя да вземе първи успех след шест мача без победа срещу последния Киево (2:1) в последния кръг. Има ли сили обаче тимът на Роландо Маран да изкопчи нещо от устремилия се към славата и през този сезон тим на Юве.

За домакините аут е халфът Емре Джан, докато Джорджио Киелини и Федерико Бернардески са под въпрос. Марио Манджукич отново е наличен за Алегри, като е голяма възможността да стартира редом до Роналдо и Коста в нападението на тима в схема 4-3-3. Редом до Бонучи в сърцето на защитата се очаква да бъде Мехди Бенетия. В халфовата линия ще оперират Матюиди, Пянич и Бентакур.

Не е изключено да се направят някои промени с оглед на предстоящия мач на „Алианц Стейдиъм“ след няколко дни срещу Манчестър Юнайтед в груповата фаза на Шампионската лига.

За Каляри трима са извън строя – Рагнар Клаван, Харалампус Ликогианис и Диего Фариас. След успеха над Киево, гостите би трябвало да не променят нищо както в схемата си – 4-3-2-1, така и в главните си действащи лица на терена. Лукас Кастро и Жоао Педро ще бъдат зад централния нападател Лeонардо Паволети.

Ювентус е непобеден от Каляри в последните 15 срещи между двата тима – 12 успеха за торинци при само 3 равенства, запазвайки вратата си „суха“ в последните 4 двубоя.

Срещата между Ювентус и Каляри е в събота, 3 ноември, в 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.