Президентът на Ювентус Андреа Аниели сподели, че клубовете в Италия са отворени към идеята мачове от редовния сезон в Серия А да се играят зад граница. Аниели посочи пример с испанската Примера дивисион. Преди няколко месеца стана ясно, че един двубой от испанския шампионат ще се играе в САЩ, а според боса на Юве това е отличен начин да се спечелят допълнителни средства от клубовете.

„Знам, че тук в Испания това е основна тема. Хавиер Тебас (бел.ред. – президент на Испанската футболна федерация) работи много добре в последните години, за да издигне до нови висини бранда Ла Лига по света, успявайки да докара един мач в САЩ“, коментира Аниели.

„В Италия вече успяхме да направим това, но с мача за Суперкупата, което е много по-лесно, тъй като този двубой е извън календара на първенството. Имаме още примери с невероятни надпревари като Националната футболна лига или НБА, които също играят мачове в чужбина, така че това е нещо, което трябва сериозно да обмислим“, каза още шефът на Ювентус.

„Най-важното нещо е, че с УЕФА ние имаме едно общо решение за всички и не сме ограничени с изолирани случаи. Вече говорихме за създаването на Супер лига и ще продължим да го правим“, допълни още той, намеквайки за създаването на нов турнир, подобен на Шампионска лига.